Muziekvereniging Excelsior naar Nederlandse Kampioenschappen

Cultuur

WESTENHOLTE - Muziekvereniging Excelsior Westenholte neemt op zaterdag 18 april deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Schouwburg De Lawei in Drachten. Het ONFK is een wedstrijd voor fanfare-orkesten.

Een wedstrijd waarbij elke deelnemer in zijn eigen divisie slechts één verplicht muziekwerk speelt. Een wedstrijd ook waar een kampioenschap aan verbonden is. Deelnemen aan het ONFK is de uitdaging aangaan kampioen van Nederland te worden binnen de eigen divisie. Excelsior Westenholte gaat deze uitdaging aan met in totaal tien deelnemers in de eerste divisie.

Voor de eerste divisie is het muziekwerk Aragorn van Hardy Mertens als verplicht werk aangewezen. Beoordeling wordt gedaan door een geblindeerde vakjury. De vakjury bestaat uit Luuk Tuinstra (vz), Jouke Hoekstra en Danny Oosterman. De volgorde van optreden wordt via loting bepaald. Iedere fanfare (ook buiten Nederland) kan zich inschrijvingen voor het ONFK. De fanfare met het hoogste puntenaantal mag zich in zijn divisie kampioen van Nederland noemen.

Na een gedegen voorbereiding en twee try-out-concerten worden deze week de puntjes op de i gezet. Voor belangstellenden die niet op 18 april naar Drachten komen, bestaat de mogelijkheid de open generale repetitie van Excelsior op vrijdag 17 april te bezoeken. Deze afsluitende repetitie begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Het Anker in Westenholte.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden