Muziekschool Rijssen bij Kerken als Podium

Cultuur

BINNENSTAD ? In de Onze Lieve Vrouwebasiliek (de Peperbus) presenteert op zaterdagmiddag 18 april om 15.30 uur de Muziekschool Rijssen zich. Uitvoerenden zijn vergevorderde studenten van de muziekschool: een dwarsfluitensemble, een pianiste en een organist. Dwarsfluitensemble Aquaflûte was al eerder in deze serie te horen en oogstte bij vorige optredens in Zwolle veel waardering van het publiek. De vier getalenteerde fluitistes spelen deze keer muziek van onder meer Telemann en Serge Lancen.

Pianiste Laura Troost behaalde recent haar D-diploma summa cum laude  tijdens een openbaar examenconcert in The Dutch Music Barn in Markelo. De commissie, waarin onder meer de Russische muziekpedagoge Vika Afanasieva, was vol lof over haar verrichtingen. Uit haar examenprogramma speelt Laura nu onder meer een deel uit de Mondscheinsonate van Beethoven, Claire de lune van Debussy en de beroemde Prelude in cis van Rachmaninov.

Op het Maarschalkerweerd-orgel van de basiliek brengt organist Ard Jan Koster het bekende Thema met variaties van Hendrik Andriessen ten gehore, muziek die het orgel op het lijf is geschreven. Kijk voor meer informatie op www.kerkenalspodium.nl.