Afbeelding

Geen vergunning voor militair ?sporten' op HTC-velden

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ)  ? De militaire sporten op de velden van voetbalvereniging HTC aan de Brinkhoekweg zijn terecht afgewezen door b en w van Zwolle. Tot dat oordeel komt de bestuursrechter in de zaak die door Deltion College was aangespannen.

De school huurde het terrein van HTC voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, waarin studenten worden opgeleid voor een baan als militair. Aanvankelijk gaf de gemeente hier toestemming voor, maar ze trok de vergunning in na bezwaar van omwonenden.

De bestuursrechter is het met de gemeente eens dat de buitenactiviteiten van de opleiding niet alleen sport betreffen, maar voorbereiding zijn op een ?militaire startfunctie'. De velden werden ook gebruikt voor militaire oefeningen, zoals het uitzetten van een observatiepost, marcheren, commando's, duurloop, met bepakking lopen en in de houding staan. Soms hebben studenten dan een militair tenue aan.

Het is dus niet alleen ?sport' waarvoor de velden gebruikt worden, maar praktijkonderwijs en daar zijn de velden niet voor bedoeld. Van de zijde van Deltion was aangevoerd dat het zogenoemde ?drillen' ook plaats vindt bij voetbaltrainingen, maar dat mocht niet baten.

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30