Mooi nationaal debuut Zwolse turnsters

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De turnsters Morgan Smit en Dewey Groothand hadden de primeur om als eersten van de vereniging Kwiek en Lenig uit te komen in de kwartfinales van de tweede divisie.

Het Zwolse duo had zich door middel van goede prestaties in de districtswedstrijden geplaatst voor het landelijke podium. Het vervulde de vereniging met trots want niet eerder kwamen er turnsters van Kwiek en Lenig uit op een landelijk niveau. Zondag 22 maart reisden zij voor deze wedstrijd af naar Tilburg.

De achtjarige Groothand begon sterk op het toestel sprong door twee ijzersterke sprongen, wat haar een knappe vijfde plaats opleverde. Ook op brug liet zij zich zien door een moeilijk onderdeel te turnen. Deze oefening leverde haar ook een top tien-notering op, ze werd achtste op brug.

De net negenjarige Smit was toch meer gespannen dan de wedstrijden hiervoor en begon daardoor met wat foutjes. Toch was ze vastberaden aan de jury te laten zien wat ze in huis heeft, en dit was dan ook vooral te zien op de toestellen balk en vloer. Op balk behaalde ze alle plusonderdelen en ze turnde dan ook zo zeker dat er bijna geen balansverstoring te zien was. Op vloer turnde Smit met lef en zette ze het succes van balk voort door een nieuwe moeilijke eerste serie. Ook de rest van oefening was erg goed waardoor ze weer steeg in het klassement.

Met een dertiende en een vijftiende plaats kunnen de Zwolse talenten terugkijken op een mooi nationaal debuut. Een knappe prestatie zeker gezien het feit dat de concurrentie op dit niveau in veel gevallen minstens twee keer zoveel trainingsuren in de week draait.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02