Paasweekend in het Stedelijk Museum Zwolle
Paasweekend in het Stedelijk Museum Zwolle brugmedia.nl

Paasweekend in het Stedelijk Museum Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

BINNENSTAD - Tijdens het paasweekend zijn er in het Stedelijk Museum Zwolle diverse activiteiten. Op zaterdag 4 april is er van 14.00 tot 16.00 uur een workshop stiftdichten van Jelko Arts. Jelko is dichter, redacteur bij literair tijdschrift Op Ruwe Planken, begeleider bij de schrijverswerkplaats van Wintertuin en workshopdocent. 'Schrijven is schrappen' is een leus die centraal staat bij het fenomeen stiftdichten. Het idee is dat er uit bestaande teksten, bijvoorbeeld krantenartikelen, met een zwarte marker poëzie wordt gedestilleerd door woorden weg te stiften. Aanmelden voor deze workshop kan via myrna@wintertuin.nl

Op zondag 5 april zijn er twee gratis rondleidingen.

Om 14.00 uur begint er een rondleiding door het Drostenhuis. Tijdens deze rondleiding horen en zien bezoekers hoe de Zwolse regenten in de achttiende eeuw woonden. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende stijlkamers en de diverse verbouwingen van het Drostenhuis. De bezoekers worden meegenomen door onder andere de salon met rococo-schouw en -plafond, de Blokzijlkamer met de ingetogen rijkdom van de zeventiende eeuw en de museumkeuken. Ook wordt men rondgeleid door de tentoonstelling.

Om 15.00 uur begint de rondleiding door de tentoonstelling Gerard ter Borch, Hendrick ten Oever, schilders in de Sassenstraat. Hierin staat het werk van deze twee zeventiende-eeuwse Zwolse meesters centraal.

Vooraf aanmelden voor deze rondleidingen is niet nodig. De rondleidingen beginnen bij de ontvangstbalie van het museum. Naast de normale entreeprijs hoeft voor de rondleidingen en workshop niets extra's te worden betaald. Op beide paasdagen is het Stedelijk Museum Zwolle geopend van 11.00 tot 17.00 uur. En met een beetje geluk, kunnen bezoekers ook nog van het zonnetje in de tuin genieten.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden