De Parkschool wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2015

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Basisschool De Parkschool heeft dinsdag de Grote Zwolse Verkeersquiz 2015 gewonnen. Twan Thoenes en Saar Haeseker hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder Verkeer.

De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Parkschool basisschool De Schatgraver. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Vlieger 2.

De strijd begon met de voorrondes waaraan dertig Zwolse scholen deelnamen. Acht scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. Leerlingen van De Parkschool bleken de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben.

Partners

De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden