ZAC drukt Boys verder in de zorgen

Sport

ZWOLLE ? ZAC heeft de derby tegen Zwolsche Boys met 1-0 gewonnen en ziet Hatto Heim afhaken in de titelstrijd. Voor Zwolsche Boys is de nood inmiddels hoog.

Door een laat doelpunt van Joris Schunselaar ging de ploeg van Hans Tuin ten onder in de Zwolse derby. Okke Scholten verzuimde eerder in de tweede helft vanaf elf meter de score te openen namens ZAC. Door het verlies ziet Zwolsche Boys Gramsbergen naderen tot op één puntje. Het gat naar HFC Storica en VHK bedraagt vijf punten.
Hatto Heim verloor zaterdag met 0-3 van Nieuwleusen. Hardenberg ?85 is de nieuwe nummer twee met een achterstand van elf punten op ZAC, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Het was derbydag op de Zwolse velden, met maar liefst drie derby's tussen Zwolse ploegen. De grootste opsteker was voor VSW, dat met 3-0 won van Wijthmen. De ploeg van Gerrit Keestra gaat door de eerste competitiezege sinds 8 november Wijthmen voorbij op de ranglijst. Het gat met hekkensluiter HTC, dat kansloos verloor van CSV '28 in die andere derby, bedraagt inmiddels acht punten.
Kijk op pagina 35 voor een verslag van de wedstrijd tussen CSV '28 tussen HTC.