Auto's wassen voor clinic

Sport

ZWOLLE - Om geld binnen te halen voor de club gaat het meisjesteam B1 van VC Zwolle op zaterdag 28 maart auto's wassen op het parkeerterrein van het Landstede Sportcentrum.

Van 11.00 tot 14.00 uur kan iedereen voor vijf euro zijn of haar auto laten wassen. De actie komt uit de denktank die was ontstaan na de ledenvergadering waarin duidelijk werd dat het eerste team geld nodig had voor volgend seizoen. Nu dames 1 in Ondernemersteam Regio Zwolle een geldschieter heeft gevonden wordt het geld binnengehaald met de actie breder over de club verdeeld. Naast de B1 houden andere jeugdteams binnen de vereniging ook sponsoracties. Voor het team dat het meeste geld in de wacht sleept ligt er een beloning klaar in de vorm van een clinic van dames 1 of heren 1 (Landstede Volleybal). De B1 heeft naar verluid haar zinnen gezet op een clinic 1 van de heren-volleyballers.

Op vrijdag 27 maart houdt de jongste jeugd van de vereniging een sponsorloop. Ze worden bijgestaan door dames 1, dat onder meer de warming-up verzorgt.

Dames 1 speelde zondag de eerste van twee wedstrijden om des keizers baard. Door de 0-3 winst in Weert (20-25, 21-25, 20-25) is VC Weert nu gedegradeerd uit de Eredivisie.