Zwolse volleybalsters uit de zorgen

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Een week die begon met het verlossende nieuws dat er een hoofdsponsor was gevonden -een aantal regionale partijen onder de naam Ondernemersteam Regio Zwolle heeft zich garant gesteld voor het benodigde financiële fundament- eindigde met het al even bevrijdende nieuws dat VC Zwolle zich ook op sportieve gronden heeft gegarandeerd van nog een seizoen Eredivisie.

Door de tweede 3-0 overwinning in deze play-downs, een competitie tussen drie ploegen waarvan er eentje moet degraderen, kan CSE/VC Zwolle niet meer worden ingehaald door VC Weert. Die ploeg gaat samen met New Nexus Apps/Lycurgus uitmaken wie degradeert. In de twee play down-duels zijn de Zwolse volleybalsters nauwelijks in de problemen geraakt. Net als tegen Weert is het zondagmiddag tegen Lycurgus alleen in de eerste set spannend. Die wint VC Zwolle met 25-23. Judith Vergeer geeft op het eerste setpunt de beslissende klap. De ploeg van Henriëtte ter Steege komt hierna geen moment meer in de problemen en pakt de sets met 25-16 en 25-19. In de tweede set loopt Zwolle met Ilse Veldman aan serve vanaf 12-11 uit naar 18-11.

Veldman zat meer in de rats over het sponsorprobleem dan over de sportieve uitdaging, zo zegt de passer/loper na afloop. ?Ik heb vertrouwen in ons team en dat blijkt niet voor niets.?
Hoe de selectie er volgend seizoen uitziet en wie daar als trainer voor de groep staat, moet zich de komende tijd uitwijzen. ?Nu alles definitief is, komen die gesprekken. Ik denk dat het nu snel gaat, dat alles duidelijk wordt. Maar dat is het nog niet?, zegt Veldman, die er zelf nog niet uit is. ?Ik wil wel heel graag, maar ik zit met m'n werk, ik woon niet in Zwolle (wel in Apeldoorn, MdR). Ik vind het pittig met drie keer in de week trainen en de reistijd die ik er aan kwijt ben. Maar het levert ook zoveel plezier op. Ik moet er nog goed over nadenken..?

Nu de handhaving een feit is en er in Ondernemersteam Regio Zwolle een nieuwe hoofsponsor is gestrikt gaat VC Zwolle de komende weken met alle speelsters en de trainster om de tafel. Aanvoerster Eveline Stevens, die er al aan het begin van de opmars vanuit de tweede divisie bij was, is in ieder geval niet van plan om te vertrekken. ?Als we zo kunnen blijven spelen, dan wil ik wel blijven. Niemand heeft nog duidelijk aangegeven wat die gaat doen, maar ik ben wel positief. Ik verwacht eigenlijk wel dat Henriëtte blijft. Ik heb begrepen dat we ongeveer hetzelfde budget hebben als vorig seizoen en ze proberen er iets meer uit te halen. Hopen dat ze iets meer kunnen bieden?, aldus de spelverdeelster.

Trainster Henriëtte ter Steege durft er nog weinig over te zeggen. Ze wil eerst van de club horen hoe het plaatje er volgend seizoen uit gaat zien. ?In principe is de intentie om door te gaan, maar er spelen zo veel factoren een rol. Even afwachten hoe alles er voorstaat. Hoe ziet het team eruit voor volgend jaar? Er is een nieuwe sponsor, maar wat kunnen we ermee? Ik weet daar alle ins en out niet van, maar ik denk dat ik daar nu vrij vlot van op de hoogte wordt gebracht.?

 

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02