Zwolle zet de luiken open

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - De dames van HC Zwolle hebben kansloos verloren van HIC, de nummer vier van de overgangsklasse. De ploeg van Roel Stofmeel gaat weer een enerverend competitieslot tegemoet.

Het mag inmiddels bekend zijn dat de Zwolse hockeysters na een sterke start van dit seizoen zijn weggezakt op de ranglijst. Door de 1-6 nederlaag tegen HIC blijft de ploeg één-na-laatste. Bekend terrein voor de ploeg die jaar in jaar uit tegen degradatie vecht en telkens het vege lijf weet te redden. ?We wisten vantevoren dat april de belangrijkste maand ging worden. Dat is de finalemaand?, aldus Stofmeel, die zijn ploeg voor de derde keer op rij zag verliezen.

Zwolle liep zondag de hele wedstrijd achter de feiten aan. Na twee tegentreffers in het eerste kwartier hinkten de dames op twee gedachten. ?Zeven denken verdedigend en drie aanvallend. Dan gaan de luiken open. We konden dat pas in de rust weer herstellen. In het veld herkennen ze dat nog niet.? De pauze werd bereikt met een 1-4 stand doordat Suzanne Meijering op slag van rust een strafcorner binnensloeg. ?Voor ons doen hebben we een goede tweede helft gespeeld met de nodige kansjes. We missen een stukje rust en vertrouwen en missen dan net de finesse in de afronding. In het begin van dit seizoen maakten we dat soort kansjes wel.?

In de komende twee wedstrijden treft Zwolle nog Schaerweijde en De Terriërs en in april volgen dan cruciale duels tegen directe concurrenten Rood Wit en RingPass. ?We focussen op ons eigen spel. We moeten die flow weer zien te vinden, maar daarvoor moet het een paar keer meezitten.?

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14