Hockeyers bezorgen koploper eerste puntverlies

Sport

ZWOLLE - De heren van HC Zwolle hebben de titelstrijd in de eerste klasse D geen nieuw leven in kunnen blazen. De 2-2 in Amersfoort betekende wel het eerste puntverlies voor de koploper.

De gedoodverfde titelkandidaat had de eerste dertien duels allemaal gewonnen. Het behoudt een voorsprong van acht punten. Nummer drie Ede profiteerde niet en zag Zwolle, ?the best of the rest', zelfs uitlopen naar een verschil van drie punten. ?We hebben heel goed gespeeld en dat is belangrijk. Het is jammer want we hadden kunnen winnen. Aan de andere kant zijn we wel weer blij met omdat Ede verliest. We houden alles in eigen hand?, reageert trainer Bert Bunnik tevreden.

HC Zwolle kwam in de eerste helft op gelijke hoogte dankzij goaltjesdief Kim Pechler. Halverwege de tweede helft scoorde Amersfoort uit een strafcorner de 2-1, maar specialist Pieter-Jan Voerman trok met een strafcorner de stand weer recht. Het mag een wonder heten dat het bij 2-2 bleef. In de slotfase verrichten beide keepers nog wereldreddingen. Tijmen Maakal was namens Zwolle alert en aan de andere kant zag Luuk Meijer zijn poging gekeerd worden door topkeeper Salman Akbar.