Topdag Hahn redt PEC niet

ZWOLLE - Warner Hahn keepte één van zijn beste wedstrijden sinds zijn komst naar Zwolle, maar kon niet voorkomen dat PEC Zwolle met 2-0 onderuit ging tegen FC Twente.

In een Grolsch Veste met bijna 29.000 toeschouwers ranselde Hahn de ene na de andere bal zijn doel uit. Op een kopbal van Renato Tapia, via de grond, had Hahn in de 77ste minuut geen antwoord. In de 82ste minuut scoorde Hakim Ziyech uit een counter. De grootste kans voor PEC was op slag van rust. Mustafa Saymak stuitte op doelman Sonny Stevens.

"Wij hebben vandaag een geweldige keeper gehad. Daar lag het in ieder geval niet aan. Er zijn een paar momenten dat, door die reddingen, wij op 1-0 voor hadden kunnen komen", zag trainer Ron Jans.

PEC Zwolle kan over drie weken al revanche nemen op FC Twente. Dan staat in Enschede de wedstrijd in de halve finales van de KNVB Beker op het programma.