ZAC loopt uit in titelstrijd

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Na twee gelijke spelen met 6-2 winnen van een stadsgenoot en vervolgens de achtervolgers in de titelstrijd punten zien verspelen. ?Dit is wel een heel prettige zaterdag zo?, glunderde trainer Egbert Kragt na de zege op HFC Storica. Collega John Diender zag een verzameling (goede) voetballers verliezen van een hecht team.

Volgens Diender was het ditmaal niet vermoeidheid dat Storica de das omdeed, maar meer de teleurstelling over het uitblijven van de gelijkmaker die de ploeg uiteindelijk knakte.Bij een stand van 3-2 zag de trainer Bertus Finke en Eugene Webb een kans op de gelijkmaker missen. Beide waren voor dat moment al een keer trefzeker geweest, maar de verdiende gelijkmaker, op basis van het veldoverwicht in het eerste uur, bleef uit. ?Dan valt de 4-2 en breekt er iets bij ons?, aldus Diender, die de teamspirit van ZAC roemt en daarin tevens een contrast ziet met Storica. ?ZAC straalt iets uit. Daar staat een echt team, dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Dat ontbreekt er bij ons nog al eens aan. Dat we willen knokken voor elkaar.?
Het is misschien wel de voornaamste reden van het succes van dit ZAC, naast het feit dat er door een goede jeugdopleiding natuurlijk aardig wat voetballend talent voor handen is. Egbert Kragt hoeft van zijn spelers niet te vragen om voor elkaar door het vuur te gaan. Dat doet de vriendengroep uit zichzelf al. Het maakt het winnen van wedstrijden waarin het qua veldbezetting niet de bovenliggende partij is een stuk gemakkelijker, en het kenmerkt de kampioensploeg. Hatto Heim, dat voor dit weekeinde de grootste concurrent was voor ZAC, ondervond dat ook al in de eerste wedstrijd na de winterstop. Aardig voetballen en zich kansrijk voelen, maar door drie momenten van onachtzaamheid toch kansloos verliezen met 0-3.

Hatto Heim, getraind door Zwollenaar Edwin Kwakkel, verloor zaterdag de slag om plaats twee van Hardenberg ?85 (met 4-2) en Nieuwleusen ging met 2-0 ten onder in Bruchterveld. ZAC staat hierdoor twaalf verliespunten voor op Hatto Heim en tien op Hardenberg ?85. Komend weekeinde staat weer een duel der achtervolgers, tussen Hatto Heim en Nieuwleusen, op het programma. ZAC wacht de altijd beladen derby met Zwolsche Boys. ?Ik heb het idee dat het meer leeft bij de boys dan bij ons. Het is voor ons meer gewoon een wedstrijd die we willen winnen. Wij moeten gewoon zorgen dat we onze wedstrijden blijven winnen en de boel over de streep trekken.?
Het is afwachten wat voor Zwolsche Boys er zaterdag tevoorschijn komt. De ploeg is na de winterstop zo wisselvallig als het weer. Na matige optredens tegen Storica en Olympia'28 ontdeed het zich zaterdag met speels gemak van VHK: 1-5. Het gat met Storica, de nummer elf, is nu nog maar twee punten. Zwolsche Boys liep niet uit op Gramsbergen, dat met 5-0 van EDON won. Voor de hekkensluiter in 3C is het aftellen begonnen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59