Lezing Passiemuziek van Mozart in Oosterkerk

Partnerbijdrages


WIPSTRIK - 50-plus in de Oosterkerk organiseert woensdagmorgen 18 maart een lezing van Tine Nouwen over de Passiemuziek van Mozart. Eén van de aangrijpendste werken uit de muziekgeschiedenis is het Requiem van Mozart. Hij begon eraan in de zomer van 1791, enkele maanden voor zijn overlijden. Hij heeft het werk niet af kunnen maken. Mozarts laatste compositie is niet alleen zo bekend en geliefd geworden omwille van de schoonheid van de muziek, maar ook door de geheimzinnigheid daaromheen. Voor wie schreef Mozart het Requiem. Wie was de opdrachtgever en wie heeft het werk afgemaakt?

Tine Nouwen is een bekend musicologe uit het plaatsje Nederland. In haar lezing geeft musicologe Tine Nouwen veel muziekvoorbeelden en zal zij de ware geschiedenis van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart' uit de doeken doen. Dat niet alleen. Zij wil vooral laten horen hoe groot de dramatiek en expressiviteit van het werk is en hoe groot de invloed van Bach is geweest op deze ontroerend mooie compositie.

Iedereen is van harte welkom.
De lezing wordt gehouden in de Oosterkerk, Koewegje 2. Aanvang: 10.00 uur.
Toegang is 5 euro inclusief koffie/thee. Meer informatie Bert van de Venis, telefoon (038) 454 71 73 e-mail fam.venis@home.nl.