Berkum fileert Go-Ahead Kampen in achtste finale districtsbeker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE ? Berkum heeft dinsdagavond op overtuigende wijze de kwartfinale van de districtsbeker bereikt. Op Sportpark De Vegtlus werd Go-Ahead Kampen met maar liefst 6-0 verslagen. Man van de wedstrijd was Chris van der Meulen. Hij scoorde vier keer.

Na een aftastende beginfase kreeg Berkum twee kansen om de score te openen. In de 8ste minuut tikte Jordi Lemmens net naast uit een corner. Drie minuten later schoot Chris van der Meulen net naast. In de 14e minuut kreeg Go-Ahead de helpende hand toegestoken. Een ongelukkige handsbal leverde de Kamper bezoekers een penalty op. Nick Bakker verzuimde echter om hier gebruik van te maken. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Bart Muis.

Na deze tegenslag voetbalde Go-Ahead goed mee met Berkum , zonder gevaarlijk te kunnen worden. In de 28ste minuut opende Berkum de score. Na een fout van André Timmerman, kwam William Potkamp in scoringspositie. Hij maakte het vervolgens goed af. Daarna was het tot de rust alleen maar Berkum wat de klok sloeg en zakte Go-Ahead ver weg. In de 33ste minuut kon keeper Tim Noordman een tweede treffer van Potkamp nog voorkomen. Drie minuten later viel de 2-0. Na een inzet van Chris van der Meulen miste keeper Noordman de controle. In de rebound drukte Ruud Wellenberg doeltreffend af. Go-Ahead liet daarna achterin diverse steken vallen en mocht zich zeer gelukkig prijzen dat de schade beperkt bleef tot twee tegentreffers. Jaouad Akloud en Marc van der Meulen misten opgelegde kansen.

Go-Ahead begon goed aan de tweede helft. Een afstandsschot van Murat Acikgoz ging net naast. De Kamper formatie voetbalde goed mee, maar bleef defensief kwetsbaar. Dat bleek in de 59ste minuut. Chris van der Meulen kon zich simpel vrijlopen en via een fraaie lob verschalkte hij keeper Noordman. Al snel stortte Go-Ahead helemaal in elkaar. De gehele wedstrijd maakte Go-Ahead in defensief opzicht geen betrouwbare indruk, maar in de laatste twintig minuten verdedigde Go-Ahead dramatisch slecht. Yannick Groen werd compleet dolgedraaid door Chris van der Meulen, maar kreeg ook geen ondersteuning van zijn collega-verdedigers. Chris van der Meulen waande zich in een paradijs. Bij elke loopactie genoot hij een enorme vrijheid. Met drie treffers tilde hij de eindstand naar 6-0.

Dieze West haalde de laatste acht in het districtsbekertoernooi niet. Topklasser Sparta Nijkerk was met 2-0 te sterk.  Op maandag 16 maart wordt in het districtskantoor in Deventer vanaf 16.00 uur de loting verricht van de kwartfinale.