Bekernederlaag Landstede Basketbal
Bekernederlaag Landstede Basketbal brugmedia.nl

Bekernederlaag Landstede Basketbal

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Het was even wachten, maar de vierde periode van het bekerduel tussen Landstede Basketbal en SPM Shoeters brengt dan toch nog het gewenste spektakel. Met guard Jonathan Tiller in de hoofdrol. De ?Tazmanian Devil' van Landstede verdedigt, dribbelt, passt en scoort, maar kan niet voorkomen dat de eerste halve finale-wedstrijd verloren gaat: 60-63.

Twee driepunters gooit hij erin, maar de laatste, een paar seconden voor tijd, vindt het netje niet. Hierdoor begint Shoeters met een overwinning op zak aan de return in Den Bosch op 17 maart.  ?We eindigden erg sterk. Als we zo spelen als in de laatste periode, moet het kunnen?, denkt Tiller.

In die laatste tien minuten gooit Landstede de schroom van zich af. De derde periode wordt afgesloten met een stand van 42-42 en vervolgens bedraagt het verschil nooit meer dan drie punten. Tiller is constant in het oog van de storm. ?De coach zei: ?agressief spelen'. Dus dat deed ik. Ik denk dat ik gewoon agressiever was dan de rest.? Tiller wisselt spectaculaire momenten af met onnodige fouten.

Na een knappe onderschepping stoomt hij op, maar in plaats van af te spelen, dribbelt hij te ver door om vervolgens uit te glijden en de bal te verliezen. Hij maakt het goed met een score en even later met een mooie, snelle pass op Tyson Hinz, die de stand op 57-54 brengt. Behalve Tiller missen de andere Landstede-spelers hun driepunters bijna allemaal. Kenmerkend is de nul uit vijf van Valentijn Lietmeijer, normaal gesproken een meester in drietjes. Brandyn Curry, de grote man aan de kant van Shoeters, toont zijn klasse met enkele belangrijke scores. Met nog zeventien seconden op de klok staat Landstede met 60-63 achter. Valentijn Lietmeijer gooit de bal naar Tiller en die zoekt tevergeefs naar een gaatje. Zijn driepuntspoging tussen enkele tegenstanders in is te moeilijk en een climax zoals eerder dit seizoen tegen Shoeters blijft uit.

'Ik ga niet stoppen'
Tiller speelt al een tijdje met braces om zijn knieën ter versteviging. Het gerucht ging zelfs dat Tiller vanwege versleten knieën zijn loopbaan na dit seizoen zou beëindigen, maar dat is volgens de Amerikaan echt een gerucht. "Ze voelen nu wel weer goed", zegt Tiller. "In november, december, januari had ik er wel veel last van. Maar ik heb nu geen zorgen. Ik ga niet stoppen, tenzij er iets ergs gebeurd."