Kader Abdolah in de Boekenweek bij de LAZ
Kader Abdolah in de Boekenweek bij de LAZ brugmedia.nl

Kader Abdolah in de Boekenweek bij de LAZ

Cultuur

Stichting Literaire Activiteiten Zwolle organiseert op woensdag 11 maart, tijdens de Boekenweek, een avond met schrijver Kader Abdolah. Abdolah vertelt over zijn schrijverschap, leest voor en zal ingaan op vragen van de aanwezigen. De avond vindt plaats in het Biebcafé van de Stadkamer (Diezerstraat 80) en begint om 20.00 uur.
In het najaar van 2014 verscheen het nieuwste boek van Kader Abdolah, Papegaai vloog over de IJssel. De roman verhaalt over nieuwkomers in Zwolle , Zalk, Wilsum, 's Heerenbroek en Veecaten. Zoals bekend is, woonde Abdolah jaren in Zwolle. De couleur locale is bij hem dus in goede handen.
Kader Abdolah (Iran, 1954) debuteerde in 1993 met de verhalenbundel De adelaars. Met succesvolle romans als Spijkerschrift (2000) en Het huis van de moskee (2005) veroverde hij het Nederlandse én het internationale lezerspubliek. Dat laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden. Zijn boeken zijn in meer dan twintig landen vertaald.

De avond met Kader Abdolah is op woensdag 11 maart van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het Biebcafé van de Stadkamer. Kaartjes voor de avond kosten ? 12.50 /CJP ?10.50, inclusief pauzedrankje. Reserveren is gewenst en mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16