Afbeelding

Van Oostrum nieuwe trainer Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Dieze West heeft Michel van Oostrum aangesteld als trainer voor de rest van het seizoen. Over een paar weken wordt beslist of de club en de trainer ook na dit seizoen met elkaar verder gaan.

Dieze West zat na het plotseling vertrek van Jan Verheijen zonder trainer. Assistenten Michel Stijf en Rieks Bosman namen afgelopen zondag de honneurs waar. Verheijen was opgestapt omdat de club na dit seizoen niet met hem verder wilde en hij daardoor geen vertrouwen meer voelde om het seizoen af te maken. De ploeg staat bovenaan in de eerste klasse F Noord en speelt zondag een belangrijk duel tegen Hoogeveen, een concurrent in de titelstrijd.

"Met Michel heeft de club een ervaren gedreven trainer binnengehaald waarmee met vertrouwen word uitgekeken na het spannende competitie-eind", zo laat de club weten. Van Oostrum (48) was eerder trainer van onder meer Berkum, DIO Groningen en DETO en zit momenteel op de bank bij zaterdagtweedeklasser Unicum in Lelystad. Daar deelt hij het hoofdtrainerschap met Edwin van Ankeren. Deze taak gaat Van Oostrum combineren met het trainerschap bij Dieze West. Bij Berkum was hij vanaf 2008/2009 drie seizoenen trainer. Vorig jaar keerde hij tijdelijk terug bij Berkum om de club na het ontslag van Roeland ten Berge te behoeden voor degradatie uit de hoofdklasse. Daar slaagde Van Oostrum niet in.

Van Oostrum kwam in zijn spelersloopbaan uit voor onder meer FC Zwolle, FC Emmen, Cambuur Leeuwarden en Telstar. De spits is topscorer aller tijden bij Emmen en was twee keer topscorer van de Eerste Divisie.

Dieze West is blij dat het zo snel na het opstappen van Verheijen een opvolger heeft gevonden. "Wij hadden nooit verwacht dat Jan zou stoppen per direct en willen gewoon een snelle oplossing omdat we ons willen concentreren op de competitie en de beker", aldus Hinneman Slof. Volgens de secretaris en oud-speler van de club was de trainerspositie erg gewild na het stoppen van Verheijen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50