Bijenteeltvereniging organiseert cursussen Bijen houden

Algemeen


SCHELLE - De Bijenteeltvereniging Zwolle (BVZ) organiseert op woensdagavond 18 en 25 maart de kennismakingscursus bijen houden in de Schellerhoeve. Drie bijeenkomsten vormen de kennismaking in vogelvlucht met het bijzondere leven van de honingbij. Op zaterdagmiddag 28 maart gaat de vereniging op bezoek bij een imker in de Nooterhof en kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de bijenkast. Deze kennismakingscursus kost 25,- euro. Deelnemers krijgen een fraai geïllustreerd informatieblad cadeau.

Op zaterdagmiddag 11 april start de basiscursus bijen houden voor het zelf houden van bijen. Deze uitgebreide cursus omvat praktijklessen en theorielessen. Deze cursus bestaat uit twaalf praktijklessen en na de zomer vijf theorielessen op de Schellerhoeve. Onder leiding van een gediplomeerd instructeur en met begeleiding van ervaren imkers leert men het mooie en bijzondere vak van imker kennen.

De cursus beslaat de periode april tot oktober en wordt in november afgesloten met een examen. De cursus kost 190,- euro. Daarnaast dient men rekening te houden met uitgaven aan zoals gereedschap en beschermende kleding. Het is aan te bevelen eerst de kennismakingscursus te volgen. Bij deelname aan de basiscursus ontvangen deelnemers 25 euro retour. Voor meer informatie of aanmelden kijk op : www.bijenteeltverenigingzwolle.nl.