Afbeelding

Zwolse cartoonist presenteert nieuw album

Cultuur

Deze week verschenen: het langverwachte 5e deel in de Evert Kwok reeks. Na twee best-of uitgaven in zwart-wit is Evert Kwok terug in full color met een overzicht van de cartoons die het afgelopen jaar verschenen op Evert's website, de social media en diverse magazines. Het is weer een komen en gaan van niet zo snuggere sujetten, demonterende bejaarden, pratende kamerplanten en natuurlijk, geheel in de traditie van Evert Kwok, veel bananen.

Het 5e album van Evert Kwok is net als de best-of uitgaven uitgevoerd in cadeauboekformaat en staat als vanouds weer bomvol met woordgrappen en droge humor. Tegelijk met de verschijning van Evert Kwok 5 verschijnt de herdruk van het lang uitverkochte Evert Kwok 3, nu ook op cadeauboekformaat.

Evert Kwok is het kindje en tegelijkertijd het gezamenlijk pseudoniem van Zwollenaar Tjarko Evenboer en Amersfoorter Eelke de Blouw. Al meer dan een decennium lang bestookt 'de Messi van de woordgrap' het land met taalverdraaiingen en droge humor. Eind 2013 resulteerde dit in de eerste ?De Beste Woordgrappen' pocket, gevolgd door nummer 2 in het afgelopen jaar. Beide boekjes bivakkeerden maandenlang in de online bestseller-lijsten en werden meerdere malen herdrukt. In 2014 verdriedubbelde de fanschare van Evert Kwok naar meer dan 70.000 volgers op Facebook en Twitter.