Afbeelding

Winkels Luttekestraat vanaf maart langer open op zaterdag.

Partnerbijdrages

De meeste winkels zullen vanaf de eerste zaterdag in maart een uur langer open zijn. Dat betekent dat het winkelend publiek tot 18.00 uur terecht kan in ?een van de mooiste winkelstraten van Zwolle'.

Het is eigenlijk een logische stap, volgens Eltjo Kuiper van Juweliershuis Aalbers, woordvoerder namens de winkeliers. "We zien dat er rond 17.00 uur nog veel mensen lopen. Hoe kan het zijn dat de winkels dan dicht zijn als het nog zo druk is?" Dat was reden voor de winkeliers om weer eens de koppen bij elkaar te steken. ?We proberen zo goed mogelijk naar de consumenten te luisteren en waar mogelijk daarop in te spelen?, volgens Kuiper. "De tijden dat mensen gaan winkelen, verandert.

Als winkeliers van de Luttekestraat willen we graag het voortouw nemen en denken hiermee een sterkere stad te creëren." Vanaf de Nieuwe Havenbrug tot aan de Grote Markt zijn vanaf maart meer dan dertig winkels op zaterdag tot 18.00 uur open. De winkeliers willen daarmee een signaal geven. Kuiper: "Zo geven we onze slogan 'echt winkelen doe je in de Luttekestraat ' vorm. We hebben een groot aantal exclusieve winkels en daardoor onderscheiden we ons. We kennen hier, gelukkig, nog geen leegstand. Naast dat we consumenten gaan verwennen met ruimere openingstijden, hebben we nog mooie activiteiten op stapel staan voor gasten die Zwolle bezoeken.?