Tuin gaat nog een seizoen door bij Zwolsche Boys

Sport

ZWOLLE - Zwolsche Boys presenteerde zaterdag na de wedstrijd tegen Hardenberg'85 de hoofdtrainer voor volgend seizoen. Hans Tuin heeft voor een jaar bijgetekend bij de zaterdagderdeklasser.

Ook Jeroen Kloeke verlengde zijn contract als trainer van het tweede elftal. ?In de winterstop hebben we al gesproken met spelersraad, aanvoerder en dergelijke. Maar we hebben even gewacht tot ik terug was. Toen we over de voorwaarden gingen praten, waren we er snel uit?, zegt voorzitter Hennie Kenkhuis, die de continuïteit in de vereniging wil waarborgen. Dat gaf de doorslag in de keuze om nog een jaar door te gaan met Tuin als trainer. Tuin twijfelde zelf nog over zijn rol binnen de club en overwoog een functie in het technisch bestuur. ?Ik denk dat Hans in het technisch bestuur een goeie zou zijn, maar we vonden het belangrijk om continuïteit in de technische staf te houden. En daar was in de spelersgroep ook draagvlak voor.?
Zwolsche Boys verloor zaterdag met 0-1 van Hardenberg ?85 en blijft daardoor twaalfde in 3C. Volgende week moet het op bezoek bij Olympia ?28, dat vijf punten meer heeft. Een week later staat een cruciaal duel met HFC Storica op het programma.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 23 uur geleden