Gebroeders Van der Meulen langer bij Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Chris en Marc van der Meulen hebben toegezegd ook de komende twee seizoenen uit te komen voor VV Berkum. Beide broers voetballen al vanaf de jeugdelftallen bij de Zwolse eersteklasser.

"We hebben vertrouwen in het beleid van de club en we willen samen verder", laat Chris weten. "Het gaat lekker en iedereen wil hogerop. Berkum heeft toekomst en daar willen we graag deel van uitmaken."

Chris van der Meulen is nu 31 jaar en maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Berkum. De snelle en behendige vleugelspits doet het ook dit jaar weer goed: met tien goals is hij op dit moment niet alleen clubtopscorer maar staat hij ook op een gedeelde tweede plaats in de topschutterslijst van de eerste Klasse D.

Broer Marc (26) keerde, na een aantal jaren bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle, als A-junior terug naar Berkum, waar hij als zestienjarige ook al bij de eerste selectie kwam. Nadat hij de afgelopen twee jaar door langdurige blessures veel wedstrijden moest missen, krijgt de aanvallende middenvelder de vorm nu weer steeds beter te pakken en is ook hij van grote waarde voor het elftal van trainer Willem Brouwer.

Chris en Marc van der Meulen zijn de eerste spelers van de huidige hoofdselectie waarmee Berkum officieel overeenstemming heeft bereikt over het nieuwe seizoen. Met de andere spelers zijn de gesprekken nog gaande.

In de winterstop tekenden hoofdtrainer Willem Brouwer, zijn assistent Pascal Diender en keeperstrainer Henry Karrenbelt al bij voor het seizoen 2015-2016.