Leiden weer maatje te groot

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft de topper in de Eredivisie verloren van ZZ Leiden. Ondanks een ruime voorsprong bij de rust ging de Zwolse ploeg in de Vijf Meihal te Leiden met 93-80 ten onder.

Landstede nam na een weifelachtig begin het heft in handen en had een 24-30 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart breidde Landstede de voorsprong uit.

De ruststand van 45-57 verdween in periode drie echter als sneeuw voor de zon. Zonder coach Eddy Casteels, die vanwege twee technische fouten was weggestuurd, maakte Leiden onder aanvoering van international Worthy de Jong een ?run' van dertien punten (58-57).

Landstede herpakte zich, maar was niet bestand tegen de Leidense dadendrang in de laatste tien minuten. De thuisploeg nam een maximale voorsprong van negentien punten (93-74) en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Joe Burton was topscorer aan Zwolse zijde met achttien punten. Tien daarvan had hij al in het eerste kwart gemaakt.

Het is de derde keer dit seizoen dat Landstede niet opgewassen bleek tegen Leiden. Landstede haakt door de nederlaag af bij de top twee, ZZ Leiden en SPM Shoeters. Woensdag speelt Landstede thuis tegen BSW.

Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37