Pedro Sluiter

Prima ?generale' voor Landstede

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Van trainer Redbad Strikwerda mag de wedstrijd tegen Wenters Sports/Orion geen generale repetitie worden genoemd, maar bij de spelers van Landstede Volleybal spookt de Final Four van komend weekeinde wel degelijk door het hoofd. Je kunt het ze ook moeilijk kwalijk nemen. De wedstrijd tegen de nummer vier van Nederland is er eentje waarbij afleiding snel de kop opsteekt.

Dat de gedachtes wel eens afdwalen tijdens de gemakkelijke 3-0 overwinning op Orion (25-19, 25-17, 25-20) is haast onvermijdelijk. De tot ?man of the match' verkozen Wouter ter Maat beleeft de wedstrijd als een generale repetitie. ?Voor mijn gevoel was dat wel zo. Maar ik weet niet of de trainer dat ook zo ziet?, zegt Ter Maat, die zelf weer lekker staat te spelen op ?de diagonaal', vooral in aanvallend opzicht. ?Alleen de serve liep niet zo. Terwijl dat op de training juist heel goed ging. Maar goed, als de aanvallen er maar ingaan. Dat is het belangrijkste.?

Vooruit kijken naar het Final Four-weekeinde betekent stiekem ook al uitkijken naar de finale van de beker, want in de halve finale op zaterdag is VoCaSa de tegenstander. Aangezien VoCaSa een niveau lager speelt en Lycurgus Orion treft in de andere halve eindstrijd ligt een finale tegen Lycurgus in de lijn der verwachting. ?Het mag eigenlijk niet he, maar ja Lycurgus, daar ga ik wel vanuit.? In de competitie verloor Landstede onlangs in eigen huis met 2-3 van de grote concurrent voor de titel. ?Als wij een mindere dag hebben, gaat Lycurgus dat gewoon winnen?, stelt Ter Maat.

Strikwerda wil niets weten van een generale repetitie. ?Voor ons is elke wedstrijd hetzelfde?, zegt de trainer, die tevreden is over het spel tegen Orion. ?We zijn gaandeweg steeds beter gaan spelen. Aanvallend hadden we het goed voor elkaar.? De trainer hoopt komend weekeinde weer over Fabian Dosset te kunnen beschikken. Voor Jake Wiens komt de climax van het bekertoernooi te vroeg.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden