Wederom zinderende wedstrijd bij de Zwolse handbaldames tegen HHZD/Oortwijn Heino

Zondag stond voor de dames van Zwolle HHZD op het programma. Voor de dames van Lambert Bouwman was het belangrijk dat ze de goede lijn van de vorige wedstrijd zouden doorzetten.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. Zwolle speelde erg slordig en kwam al snel, ondanks een aantal mooie reddingen van Taylor Onderberg, op een 0-3 achterstand. Na een paar goede snelle aanvallen, waardoor Kelly van der Giessen kon worden bereikt, was de stand al snel 5-5.

De stand ging geheel gelijk op tot de rust. En de ruststand werd dan ook 9-9.

De scheidsrechter had zich echter vergist in de stand en had een score van 10-8 toegekend, in het voordeel van Zwolle. Na met beide partijen gesproken te hebben, werd de stand teruggebracht naar 9-9.

Een goede start van de tweede helft voor de dames van Zwolle. Deze bereikte een 12-10 voorsprong op de dames van HHZD, na twee mooie break outs op Nienke Reumer en Marissa Herssevoort. De voorsprong was niet voor lang, want daar kwam HHZD weer aan en bracht de stand op 12-14.

De stand ging hierna weer gelijk op. Op het moment dat een goal werd afgekeurd in de laatste minuten bij Zwolle, zag je dat de dames niet meer geconcentreerd speelden. De strijdlust was weg en de frustratie werd groter. De dames van Heino konden hier goed gebruik van maken en dit resulteerde in een overwinning 19-20.

Heel erg zuur voor de dames van Zwolle, die wederom niet een voorsprong hebben kunnen uitbreiden en de wedstrijd van vorige week niet konden doorzetten.

Supporters en onze pupil van de week hartelijk dank!

De volgende wedstrijd is uit tegen de dames van Ha-STU. De wedstrijd begint om 14:10 uur in het Universitair Sport Centrum te Nijmegen.