Zwolsche Boys tankt vertrouwen, Tuin is er nog niet uit

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Met een 0-5 overwinning op SC Lutten heeft Zwolsche Boys vertrouwen getankt voor de tweede seizoenshelft. Trainer Hans Tuin zag zijn ploeg al binnen tien minuten twee keer scoren. ?Dat geeft natuurlijk vertrouwen en een boost.?

?Als we dan goed vanuit de organisatie blijven spelen, zijn we moeilijk te verslaan.? Tuin zag zijn ploeg met de juiste instelling starten. De instelling die nodig is om uit de degradatiezone te geraken. ?Daar zijn we van doordrongen. We moeten de absolute wil om te winnen tonen. En dat hebben ze laten zien. Maar we zijn er nog lang niet?, weet Tuin, die Lennart Prins (twee), Bas de Man (twee) en Sven van der Hulst zag scoren. Zwolsche Boys klimt door de zege naar de twaalfde plaats, twee punten achter HFC Storica op de negende plek. De ploeg die nog op zoek is naar een trainer speelde 1-1 tegen Hatto Heim en bewees daarmee ZAC een goede dienst. De koploper won met 3-1 van Nieuwleusen en ziet het gat met nummer twee Hatto Heim groeien tot elf punten. Voor EDON is het aftellen begonnen. De hekkensluiter verloor met 2-1 van Hardenberg ?85 en staat elf punten achter op Zwolsche Boys. De groenwitten zijn nog in gesprek met Tuin over volgend seizoen.
De trainer is er zelf nog niet uit. ?Er moet nog duidelijkheid komen van mij. Ik moet hier niet te veel willen gaan doen. Er zijn nog een boel taken die gedaan moeten worden. Wil ik zelf iets bestuurlijks? Wil ik door als trainer? Er zijn nog behoorlijk wat dingetjes die ik voor mezelf op een rijtje moet zetten.?

Uitslagen amateurvoetbal:
Zaterdag, 1D: Berkum-DOS '37 0-2. 2H: Be Quick '28-Dieren 2-1, IJVV-SVI 3-0. 3C: ZAC-Nieuwleusen 3-1, Lutten-Zwolsche Boys 0-5, HFC Storica-Hatto Heim 1-1, Hardenberg '85-EDON 2-1. 4C: CSV '28-VSW 0-0. Zondag, 4H: SV Zwolle-RDC 0-2.
De duels van WVF, HTC, Wijthmen, Dieze West en Ulu Spor werden afgelast.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden