Titel voor Oranje Zwart

Sport

ZWOLLE - De korfballers van Oranje Zwart zijn kampioen geworden in de tweede klasse. De Zwolse ploeg had drie kansen om de titel te veroveren en liet er geen gras over groeien.

Zaterdag werd het kampioenschap veiliggesteld met een 13-19 overwinning op Midlandia. De ploeg van trainer/coach Bart Aafjes nam een 0-4 voorsprong. De thuisploeg kwam dichterbij, maar vanaf 6-8 liep Oranje Zwart uit naar 6-12. De titel in de zaal was een uitgesproken wens van Oranje Zwart, dat volgend seizoen uitkomt in de eerste klasse. Op dat niveau komt stadsgenoot Sparta ook uit, maar die ploeg hoopt te promoveren.

Sparta won zaterdag met 24-20 van De Parabool en blijft daardoor koploper met een voorsprong van twee punten op CSL. De formatie van Jackie de Vries speelt nog tegen Ritola en Sparta Zevenhuizen.

Het contract met trainer De Vries is met een seizoen verlengd. ?Zowel de hoofdmacht als Jackie willen graag nog een jaar verder?, meldt de club. In het bericht benadrukt Sparta dat ook het tweede aan een sterk seizoen bezig is en net als het eerste de overgangsklasse kan bereiken. ?Als de promotie lukt dan is dat een unicum voor de vereniging en gaan beide teams volgend jaar met de schotklok spelen.?

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13