Pedro Sluiter

Heksen bundelen ?positieve krachten'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

(door Erika Schuuring) KAMPERPOORT - Het aloude stereotype beeld van de mysterieuze heks die in contact treedt met boze machten, dat klopt niet meer. Dat zeggen althans de vijf vrouwen die onlangs de stichting Cirkel van Kracht ter bevordering van hekserij en spiritualiteit hebben opgericht. ?De moderne heks ondersteunt mensen met positieve energie en natuurlijke hulpbronnen.?

De vijf heksen zijn Heleen Rompelman, Jurrina Zuur, Rita Bergman, Diny van den Berg en Dicky Hollander.

?In het Heksencafé komen heksen en gelijkgestemden samen met het doel uitwisseling, leren en elkaar versterken. We zijn gewoon mensen en staan met beide benen op de grond. Wij ondersteunen anderen bij hun dagelijks leven door liefde uit te stralen?, vertelt Rompelman.

Intenties
?In iedereen schuilt een heks. Wat is magie? Dat is zoveel. Wij sturen onze intenties de lucht in en dat krijg je terug. Alles is energie. Met trillingen kun je veranderingen bewerkstelligen. Een voorbeeld. Als iemand ziek is, branden we een kaars. Bij het branden van een kaars in de juiste kleur en brandtijd komt positieve energie vrij. Dat geeft kracht,? zegt Rompelman lachend. ?De natuur is niet vanzelfsprekend. We helpen met kruidenbuiltjes voor positieve energie. Zoals een hoestdrankje van Smalle weegbree of witte kool met blad dat gebruikt wordt voor kneuzingen. Toen ik niet zo lekker in mijn vel zat, droeg ik een kruidenzakje bij me. Dat hielp?, vertelt Bergman.

?Ik ben nog bezig met de heksenopleiding. Ik heb geleerd anders naar de natuur te kijken. Ik leer over de geschiedenis van de hekserij en kruiden, waardoor ik de geneeskrachtige werking van de natuur kan herkennen. Ik verdiep mij in de meer spirituele Bach Bloesem Remedies. Dat zijn plantenextracten van achtendertig bloemen die positief inwerken op allerlei emoties.? De heksen vieren de seizoensfeesten zoals binnenkort Imbolc, dat wordt gevierd met rituelen en een dankzegging. Imbolc symboliseert het begin van de lente. ?We staan in een kring en branden de witte moederkaars, onze eigen kaars en versieren een altaar in de kleuren wit en geel,? aldus Rompelman. ?De wichelroede is voor ons een communicatiemiddel. We stellen vragen met in elke hand een roede. Dan geeft de roede antwoord door een kant op te wijzen. Als ze elkaar kruisen is het ja?, voegt Zuur toe.

Opening
De feestelijke opening van het Heksencafé is iedere donderdagavond vanaf 5 februari van 13.00 tot 17.30 uur. Meer informatie is te vinden op stichtingcirkelvankracht.nl of e-mail cirkelvankracht@gmail.com.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37