Motorcrossers niet meer welkom op Hessenpoort

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Motorcrossen op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is in de loop van dit jaar verleden tijd. Dat meldt de gemeente Zwolle. Het terrein waarop tot nu toe illegaal gecrosst wordt, zorgt volgens haar voor toenemende overlast. Daarnaast maakt de gemeente zich zorgen over de veiligheid van de crossers en de omstanders.

Het college wil geen illegale motorcrosslocatie in de gemeente. ?De ervaring op Hessenpoort heeft geleerd dat zo'n plek voor onwenselijke situaties zorgt. Zo is melding gemaakt van (geluids)overlast door de motoren. Bovendien heeft het crossterrein een aanzuigende werking, er komen uit een wijde regio steeds meer crossers en toeschouwers op af.? Onveilige situaties zijn voor de gemeente Zwolle ook een argument om het crossen een halt toe te roepen. Zo heeft de gemeente geconstateerd dat onder meer kinderen op quads op Hessenpoort rijden.

De gemeente gaat op termijn controleren om illegaal crossen in de gemeente tegen te gaan. Dat gebeurt door de inzet van Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's). Ook elders in de gemeente is illegaal crossen niet toegestaan. Verder worden rond nog uit te geven kavels op Hessenpoort afzettingen geplaatst, om te voorkomen dat daar illegaal gecrosst wordt.

De gemeente richt de kavel waar de crossers actief zijn dit voorjaar in als zanddepot. Het depot is nodig voor de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein: bij het bouwrijp maken van het gebied komt veel zand vrij, onder meer voor de aanleg van watergangen. De kavel achter het terrein van de ROVA is daar volgens de gemeente geschikt voor.