Geen winst voor Zwolse handbalheren in Ruurlo

· leestijd 2 minuten Sport

Afgelopen zondag waren de handbalheren van SV Zwolle afgereisd naar Ruurlo voor een duel tegen Blauw/Wit. Ondanks de voorbereidingen en goede inzet gingen de Zwollenaren toch met lege handen naar huis. Met een eindstand van 23-22 werd de wedstrijd beslist.

De Zwolse handballers namen de Ruurlose mannen erg serieus. Uit de eerdere confrontatie dit seizoen en andere ontmoetingen uit eerdere seizoenen (al was het in lichtelijk andere teamindelingen), wisten het team dat deze wedstrijd zwaar zou worden. Het kon vrij fysiek worden, dus de heren waren gewaarschuwd en zouden met gelijke munt moeten betalen.

De wedstrijd begon gefocust, maar na de eerste snelle openingsgoal van Bart Kroeze werd SV Zwolle even onder duim gehouden en keek tegen een achterstand aan. Na het terugkomen naar een gelijke stand van 3-3, bleef Blauw/Wit steeds een voorsprong houden. Dit kon de thuisploeg vrij lang volhouden tot de 10-4.

Wellicht kon het bezoekersteam eindelijk een beetje grip krijgen op het fysieke spel in de verdediging en kregen iets meer lucht, waardoor de ploeg één van haar sterke punten kon benutten, namelijk snelle tegenaanvallen. Via Rens Ruiter, Lesley Rigter en Jelle van den Bos keerden de heren het spel en kwamen helemaal terug. In het laatste gedeelte van de eerste helft werd veel werk verricht en dat werd dan ook beloond met een 12-11 ruststand. Het had zelfs gelijkspel kunnen worden door de mooie actie van Arno te Wiele: in de laatste seconden wierp de doelman vanuit het doelgebied ternauwernood op de kruising van zijn tegenhanger!

In de rust kregen de heren van coach Erwin van der Meij te horen dat er goed was gewerkt, maar dat het nog moeilijk bleef. Blijven vechten voor elkaar en niet laten beïnvloeden door de tegenstanders en scheidsrechter was de tip.

De tweede helft werd begonnen met de stabiele formatie van voor de rust. De verdediging bleef redelijk stabiel en Zwolle startte goed door een aantal snelle aanvallen op te zetten en succesvol af te ronden. De heren bereikten zelfs even een kleine voorsprong en hielden het vol tot 14-15.

Daarna mochten de Ruurlose manschappen weer de leiding nemen. Met slinkse tactieken wisten de ze de Zwollenaren ervan te weerhouden tot scoren. Daardoor was het mogelijk gemaakt om weer de voorsprong te nemen. Steeds één of twee punten achterlopend probeerde Zwolle het tij te keren. De heren hadden echter de schijn tegen wat betreft het verdedigen, want telkens mocht een Zwolse speler uitzweten op de (straf)bank.

Toch hielden de Zwollenaren in deze cruciale slotfase stand en kropen altijd weer tegen de minimale marge aan. Het maakte niet meer uit wat de heren probeerden, het verschil bleef. De scorebord gaf 23-22 aan en met nog een paar tientallen seconden te gaan brak Luuk Broers uit. Hij liep in volle vaart vogelvrij richting ?vijandig? doelgebied en Arno te Wiele wist na een vangbal deze richting zijn teamgenoot te gooien. Helaas was het beide heren niet gelukt deze mooie aanval te verzilveren en deze wedstrijd een gelijke stand te geven.

Hans Kan 1

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 1 februari 2015. Dan mogen de heren uit naar The Flyers in Wijchen, de huidige nummer 2 in de competitie. In de Arcus Sportcentrum zal de wedstrijd om 14:00 uur plaatsvinden.