Eindelijk kan Michiel Worst als gorilla aan de lat hangen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - De ontlading is groot bij spelers en supporters als de waterpolomannen van Swol 1894 in het belangrijke competitieduel tegen ENC Arnhem definitief een gat slaan met de bezoekers.

Michiel Worst hangt aan de lat en slaat op zijn borst als een gorilla, nadat hij Swol met een fraaie treffer op 12-6 heeft gezet. ?Dat wou die al het hele seizoen doen?, lacht Sander Meijering na de 13-9 overwinning, de eerste sinds oktober. ?Deze wedstrijd moest gewonnen worden?, weet Meijering, die zijn ploeg in de eerste tweede periodes veel kansen zag missen. ?We waren een beetje onwennig. De laatste wedstrijden hebben we niet zo veel kansen kunnen creëeren. Zenuwen waren er ook wel wat.?

Het belang van de wedstrijd was groot voor Swol 1894, dat na een sterke seizoenstart ver was teruggezakt en tegen directe concurrent Arnhem moest winnen om niet op de één-na-laatste plaats in 2B terecht te komen. Die spanning speelde de ploeg parten in de afronding. Swol was oppermachtig in de eerste periode, maar scoorde slechts twee keer. Ook in de tweede periode, die eindigde op 5-5, ging Arnhem een stuk beter met de kansen om. Aan het begin van periode drie leek het onheil alleen maar groter te worden. Swol miste een strafworp en zag een inzet via de keeper blijven liggen op de doellijn. Aangemoedigd door het publiek in zwembad De Vrolijkheid bleef Swol gaan en plotseling vielen de ballen er wel in, zeven op rij maar liefst (vanaf 6-6).

?We missen zoveel kansen op de 1-0. Maar de derde periode was perfect. Daar hebben we het gewonnen?, zegt trainster Jascha Slot-Eefting, die het seizoen waarschijnlijk afmaakt. Slot-Eefting pakte de handschoen op na het vertrek van Piet Teijken en deze week gaat de club in gesprek met meerdere kandidaat-trainers. De kans dat één daarvan dit seizoen al aan de (zwembad)kant staat is nihil. ?Dat is dan waarschijnlijk voor volgend seizoen?, aldus Slot-Eefting.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43