Afbeelding

Derde verlies op rij voor handbalsters

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - En weer breken gemiste kansen de handbaldames van SV Zwolle op. Tegen Groesbeekse Glorie verliest de ploeg van trainer Lambert Bouwman voor de derde keer op rij.

Het duurt even voordat Taylor Onderberg terugkeert uit de kleedkamer na de smadelijke nederlaag (17-18) tegen de nummer tien uit de eerste klasse Noordoost. Er valt heel wat te bespreken voor de handbaldames van SV Zwolle na een wedstrijd die ze niet hadden mogen verliezen. ?Nee, hij was niet boos, wel teleurgesteld?, zegt de rijzige keepster desgevraagd naar de woorden van Bouwman in de kleedkamer. ?Hij vraagt altijd wat er mis ging. Daar geven we dan zelf antwoord op. We weten het meestal zelf wel.? Het antwoord? ?We hebben het niet kunnen afmaken. En we misten een stukje snelheid. Erg zonde.? Trainer Bouwman beaamt even later de woorden van Onderberg. ?Voor de keeper moet je gewoon besluitvaardig zijn. En dat verzuimen we. We kunnen de kansen wel creëeren. Nu moeten we ze er nog ingooien.?

Volgens Onderberg, die eerder dit seizoen zes weken eruit lag vanwege een scheurtje in de hamstring, is er geen sprake van een neerwaartse spiraal, ondanks de derde nederlaag op rij. ?Het team wordt steeds hechter en we trainen heel goed. In wedstrijden lukt het alleen niet altijd. Vaak zijn we wel de betere partij, maar maken we het niet af.? Zwolle, dat zo sterk begon aan het seizoen, ziet door de nederlaag het gat met de onderste ploegen slinken. Omdat alleen de nummer laatst degradeert, is er echter weinig aan de hand. ?We zijn bijna veilig?, weet Bouwman, die ook na dit seizoen aanblijft als trainer. ?Er is veel potentieel. Er zit goede jeugd achter en dames 2 heeft ook wat speelsters die door kunnen stromen. De vereniging is groeiende en het leeft hier.?

De heren van SV Zwolle verloren in Ruurlo tegen Blauw Wit met 23-22 en blijven hangen in de middenmoot van 2A Noordoost.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13