Zwolse handbaldames wisten niet te winnen in Arnhem
Zwolse handbaldames wisten niet te winnen in Arnhem brugmedia.nl

· leestijd 1 minuut Sport

Na de nederlaag van vorige week, waren de dames gebrand om zaterdagavond 17 januari de uitwedstrijd tegen E&A 2 te winnen. Het beloofde een spannende pot te worden, aangezien de thuiswedstrijd met maar één punt verschil gewonnen werd.

De dames begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen door een mooie onderschepping van Sharmaine Oerbekke op een 0-1 voorsprong. Het spel ging gelijk op omdat aan beide kanten de nodige ruimte weg werd gegeven in de dekking. Drie seconden voor rust kregen de dames van Zwolle een vrije bal, die door Nienke Reumer werd gescoord, waardoor de dames met een 13-14 voorsprong de rust in gingen.

De dames van Zwolle kwamen sterk uit de kleedkamer en wisten direct uit te lopen naar een 13-16 voorsprong, helaas konden ze door het fysieke spel van E&A deze voorsprong niet behouden. Door het fysieke spel van E&A hadden de dames van Zwolle moeite met het spelen van hun eigen snelle spelletje.

De dames van Zwolle wisten hier door moeilijk tot scoren te komen. Ondanks dat de dekking het laatste kwartier erg sterk stond, wisten de dames van E&A helaas wel een aantal keer tot scoren te komen. Door een aantal mooie breaks wisten de dames van Zwolle het erg spannend te houden. Helaas konden de dames dit niet omzetten in een overwinning. Dit resulteerde in een eindstand van 24-22 in het voordeel van E&A.

De volgende wedstrijd is zondag 25 januari om 12.00 uur, thuis in sporthal Zwolle-Zuid tegen Groesbeekse Glorie 1.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30