Zilver Michel Mulder, Ronald buiten de boot

Sport

ZWOLLE - Michel Mulder is in Groningen tweede geworden op het NK sprint. De Zwollenaar kon zijn achterstand op Hein Otterspeer niet goedmaken op de afsluitende 1000 meter. Ronald Mulder kwam helemaal niet in aanmerking voor eremetaal en greep ook naast een startbewijs voor de WK afstanden.

Ronald, net hersteld van een liesblessure, eindigde als achtste in het klassement. De sprinter van Beslist.nl slaagde er ook niet in een een ticket veroveren voor de 500 meter op de WK afstanden in Thialf. De plaatsbewijzen gingen naar Mulder, Otterspeer en Jesper Hospes. Op de 1000 meter worden Otterspeer, Kjeld Nuis en Stefan Groothuis afgevaardigd.

Michel moest op de laatste 1000 meter 29/100ste goedmaken op Otterspeer, maar Otterspeer vergrootte het gat. De kersverse kampioen won zaterdag ook al de 500 en de 1000 meter. De nummers één, twee en drie van het NK sprint verdienden een ticket voor de WK sprint, 28 februari en 1 maart in Astana, Kazachstan. Dat zijn Otterspeer, Mulder en Pim Schipper.

Lotte van Beek keerde net als Ronald Mulder terug na een periode met blessureleed. Van Beek eindigde als dertiende in het algemeen klassement van de NK. Het viel de Zwolse naar eigen zeggen mee hoe dicht ze bij de subtop zat. ?Technisch loopt het goed, maar het extra stukje vermogen aan het einde van mijn afzet ontbreekt nog. Maar het geeft een goed gevoel om er weer bij te zijn?, aldus Van Beek op schaatsen.nl.