Uitglijder Wijthmen op slecht bespeelbare grasmat

Sport

ZWOLLE - Wijthmen heeft de ambitie om in het linkerrijtje te eindigen, geen kracht kunnen bijzetten in de eerste wedstrijd na de winterstop. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van Kampen.

Een teleurstellende start voor Wijthmen dat door de nederlaag Kampen ziet passeren op de ranglijst van 4C. Hierop staat de ploeg van trainer Marcel Poppe nu twee-na-laatste.

Breekpunt in de inhaalwedstrijd was een doelpunt uit een vrije trap van Kampen, na ruim een half uur spelen. Volgens Poppe had die vrije trap eigenlijk aan Wijthmen moeten worden gegeven. ?Daarvoor hebben we best goed gevoetbald. Er wordt een doelpunt van ons ten onrechte afgekeurd en we hebben nog een kans. Die tikt de keeper net naast.? Kort voor rust wordt het 0-2 door een glijpartij bij meerdere Wijthmen-spelers. In de tweede helft zet de thuisploeg wel aan, maar op het steeds slechter wordende veld komt het niet dichterbij dan de 1-2 van Raymond Vosman. Wijthmen trainde afgelopen week in de zaal omdat het trainingsveld was veranderd in een modderpoel.

Volgende week begint ook voor de andere Zwolse clubs de tweede seizoenshelft. Wijthmen moet dan op bezoek bij Swift ?64, de nummer drie in 4C.