Twee keer goud en één keer zilver voor Squash Zwolle op NK jeugd
Twee keer goud en één keer zilver voor Squash Zwolle op NK jeugd brugmedia.nl

Twee keer goud en één keer zilver voor Squash Zwolle op NK jeugd

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Bart Horstman en Henrico van der Vegt zijn in Squashcentrum Zwolle Nederlands jeugdkampioen geworden. Suzanne Peters, de derde finaliste uit Zwolle, greep naast het goud.

Horstman (foto) rekende in de finale -19 af met zijn angstgegner, Christoph Wenzer: 11-8, 5-11, 11-9, 12-14 en 11-4. "Dit is de eerste keer dat ik van hem win", glunderde de achttienjarige Horstman. "Maar ik heb er ook hard voor getraind." Horstman heeft zich met zijn finaleplaats geplaatst voor het EK en doet dit jaar ook mee aan het NK senioren. Horstman doet en laat er veel voor, maar is er nog niet uit of hij later ook fulltime-squasher gaat worden. Hij doet dit jaar eindexamen op het VWO. "Als squash lekker loopt, blijf ik het wel doen. Maar ik wil sowieso mijn papiertje halen", zegt Horstman.
Die andere kampioen uit Zwolle, Van der Vegt, had minder tijd nodig om in zijn finale (-15) af te rekenen met Tom Schreurs: 11-8. 13-11, 14-12. Van der Vegt schreeuwde het uit toen hij uiteindelijk zijn vierde wedstrijdpunt benutte. "Ja, ik ben er heel blij mee", zegt Van der Vegt, leerling van het CSE en vastberaden om het te schoppen tot prof. "Ik train bijna elke dag twee keer." Van der Vegt won in de halve eindstrijd van clubgenoot Tjeu Dubbeldam met 11-4, 11-5 en 11-9.
Peters moest genoegen nemen met zilver na een 11-2, 11-1, 11-6 nederlaag tegen Sanne Veldkamp bij de meisjes -19. Vorig jaar verloor ze van die zelfde Veldkamp in de strijd om het brons.
Voor het tweede jaar op rij werd het NK jeugd -11, -15 en -19 in Zwolle gehouden. Met twintig deelnemers was Squash Zwolle ruim vertegenwoordigd.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37