Derde competitiezege op rij voor CSE/VC Zwolle
Derde competitiezege op rij voor CSE/VC Zwolle brugmedia.nl

Derde competitiezege op rij voor CSE/VC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

door Mark de Rooij
ZWOLLE - Zo eenvoudig CSE/VC Zwolle opzij werd gezet door Sliedrecht Sport in de kwartfinales van de beker, zo gemakkelijk wonnen de volleybalvrouwen drie dagen later van TT Papendal in de competitie.

"Ik ben heel erg blij met de reactie na woensdag. Daar hebben we toch een behoorlijke oorwassing gekregen. We stonden weer heel goed te serveren. Dat ontbrak er woensdag aan", zegt trainer/coach Henriëtte ter Steege. Het ging tegen Papendal zo makkelijk dat Ter Steege het zich in de derde set kon veroorloven aanvoerster Eveline Stevens en diagonaalspeelster Anouk van Wijk naar de kant te halen en Kiki von Piekartz en Laura Schrijver speeltijd te geven. "Te gemakkelijk bestaat niet", aldus Ter Steege na de 25-6, 25-13, 25-16 zege.
Door de overwinning op Talententeam Papendal is het bijna zeker dan VC Zwolle als zevende gaat eindigen in de Eredivisie. Het gat naar de nummers zes en acht is groot. Zwolle richt zich al enigszins op de play-downs, waarin Lycurgus (negende) en Weert (tiende) wachten. TT Papendal (de huidige nummer acht) heeft zich teruggetrokken voor volgend seizoen. Ter Steege kan er niet omheen dat Zwolle favoriet is voor deze mini-competitite, maar is op haar hoede voor versterkingen bij de concurrentie. "Tot en met 31 januari kunnen teams spelers aantrekken. Weert heeft nu al twee speelsters erbij. Het is zeker niet zo van: 'dat gaan we effe doen.'"
In de kwartfinales van de beker verloor Zwolle woensdag met 25-23, 25-17, 25-14 van Sliedrecht. Een 3-0 of 3-1 zege in de thuiswedstrijd is nodig om een 'golden set' af te dwingen. "Normaal gesproken zijn zij beter. Wij zullen een topdag moeten hebben, maar kansloos zijn we nooit. Het blijft beker."