Afbeelding

Sprookjesthema tijdens 39e bierweek

Algemeen

BINNENSTAD ? De algemene studentenvereniging ZHTC houdt van 3 tot en met 7 februari de bierweek. Tijdens deze week kunnen de studenten en andere geïnteresseerden ruim 250 soorten bier proeven. Het evenement vindt plaats in de eigen sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13 te Zwolle. Het thema van deze bierweek is sprookjes, in de ruimste zin van het woord.

Dinsdagavond is het thema ?De gebroeders Grimm'. De volgende dag komen diverse tekenfilms aan bod, zoals de Simpsons en Southpark. Donderdag zijn animatiefilms als Toystory en Shrek. Vrijdag is er ?s middags een bierproeverij met sprookjesbieren en ?s avonds wordt de sociëteit omgetoverd tot een Fregglegrot.

Op de afsluitdag, zaterdag, is er, geheel in Buurman en Buurman-thema, eerst een schaaktoernooi (Buurman en Buurman heten oorspronkelijk Pat en Mat, twee bekende schaaktermen), vervolgens is de jaarlijkse Alleycat en tot slot het Buurman en Buurman-eindfeest van de bierweek.

?Tijdens de bierweek gaat het niet om veel bier te drinken, maar juist om het proeven van bieren die je nog niet kent?, aldus ZHTC. ?Met nu al ruim 300 soorten bier uit diverse landen van diverse typen weten we dat er voor elk wat nieuws te proeven valt.?

Voor meer informatie over de bierweek, kijk op www.bierweek.nl