Kentalis De Taaltrein 10 jaar in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kentalis de Taaltrein 10 jaar in Zwolle

In het jaar dat Kentalis 225 jaar bestaat heeft de Taaltrein in Zwolle ook nog een eigen feestje te vieren. Dit jaar bestaat De Taaltrein in Zwolle 10 jaar. Gedurende het jaar zullen er verschillende activiteiten voor kinderen, ouders en andere betrokkenen plaatsvinden met een feestelijk tintje. Er wordt gestart met het thema "Eten en drinken" en wordt er aangesloten bij de Nationale voorleesdagen met een voorleesontbijt, aansluitend zal er een thema-ochtend zijn over 'interactief voorlezen'. Deze keer zal er speciale aandacht uitgaan naar de (groot)vaders, met het oog op de campagne 'vaders voor lezen' (vadersvoorlezen.nl).
Voor de verwijzers en andere professionals worden er op 17 februari en 21 april jubileumavonden aangeboden, in samenwerking met het audiologisch centrum Kentalis in Zwolle. Tijdens deze avonden zal worden teruggeblikt en worden er diverse workshops aangeboden.
Ook wordt er aandacht besteed aan het gebruik van gebaren door het aanbieden van enkele workshops 'Nederlands ondersteund met gebaren' voor bijv. pedagogisch medewerkers en logopedisten uit het werkveld.
Verderop in het jubileumjaar zal de aandacht nog gevestigd worden op onszelf: De Taaltrein, de kinderen met TOS en hun ouders, met iets ludieks. Het organiseren hiervan is nog in volle gang.

Kentalis is specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren doordat ze doofblind, doof of slechthorend zijn. Of omdat ze communicatieproblemen hebben door een taalontwikkelingsstoornis of autisme met problemen in spraak en taal. Kentalis helpt en informeert de cliënt, de ouders en verzorgers, scholen, huisartsen, logopedisten, consultatiebureaus, kinderdagverblijven en andere zorgorganisaties.
De Taaltrein in Zwolle is één van de vele zorgproducten van Kentalis. De Taaltrein biedt vroegbehandeling aan peuters met TOS (taalontwikkelingsstoornissen en spraakstoornissen).

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50