Afbeelding

Filmpremière ?The Theory of Everything' in Zwols Fraterhuis

Algemeen

ZWOLLE ? Een film over het levensverhaal van de wetenschapper Stephen Hawking en zijn gevecht tegen de spierziekte ALS is winnaar van vier Golden Globes en nu te zien in het Fraterhuis.

?Het is 1963. Stephen Hawking (Eddie Redmayne) studeert aan de universiteit van Cambridge. Hij ontmoet zijn grote liefde Jane (Felicity Jones) en begint inzichten te ontwikkelen in zwarte gaten en de oorsprong van het heelal. Dan, in de bloei van zijn leven, wordt plotseling de ongeneeslijke spierziekte ALS bij hem vastgesteld. Volgens artsen heeft hij op dat moment nog twee jaar te leven. Hij belandt in een rolstoel en leert via een spraakprogramma te communiceren met de buitenwereld. De film toont hoe Hawking zich tijdens zijn weg naar de roem door een tumultueus huwelijk worstelt en omgaat met zijn ziekte. De film is gebaseerd op de memoires 'Travelling to Infinity: My Life with Stephen' geschreven door Jane Hawking. De film won vier Golden Globes: voor beste film (drama), beste acteur (Eddie Redmayne), beste actrice (Felicity Jones) en beste filmmuziek?, schrijft het filmtheater in een persbericht.

?The Theory of Everything'gaat op 15 januari 2015 in Nederlandse première in het Fraterhuis met twee voorstellingen, om 14.30 en 19 45 uur. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.