Afbeelding

SP-er Feddema verlaat Zwolse gemeenteraad

Algemeen

ZWOLLE - Het Zwolse SP-raadslid Marij Feddema verlaat per 2 februari de Zwolse gemeenteraad. Aanleiding is een verandering in de persoonlijke sfeer, waardoor Feddema in maart de gemeente Zwolle zal verlaten. Feddema wordt opgevolgd door Koen van Baal.

Feddema was raadslid sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en zette zich met veel enthousiasme in voor een beter Zwolle op terreinen als ruimtelijke ordening, duurzaamheid en cultuur. Zij heeft zich onder andere bezig gehouden met het vergroten van het aantal fietsstallingen in de binnenstad en het verbeteren van gevaarlijke verkeerssituaties in Stadshagen.

Feddema schrijft in haar ontslagbrief aan de burgemeester dat ze met veel plezier terugkijkt op een intensieve periode en dat het haar spijt dat ze de raad moet verlaten. SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: "Als fractie vinden wij het ontzettend jammer dat we een enthousiast en kundig raadslid moeten verliezen. Wij wensen Marij veel succes in haar nieuwe woonplaats. Ik twijfel er niet aan dat ze zich daar met evenveel gedrevenheid voor een betere samenleving zal inzetten."

Feddema wordt opgevolgd door de eerstvolgende op de kieslijst Koen van Baal (31). Van Baal is in het dagelijkse leven verkoopmedewerker in een kledingwinkel.