Jans en PEC willen verder met elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De kans is groot dat Ron Jans ook volgend seizoen trainer is van PEC Zwolle. Vanuit Zuid-Afrika kwam het nieuws dat Jans met de clubleiding de intentie heeft uitgesproken om nog een seizoen door te gaan.

De komende weken worden de afspraken concreet gemaakt, zo meldt de club. Jans is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolle. 2014 was het meest succesvolle jaar ooit in de clubgeschiedenis met de winst van de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Ioannidis weg, Bjelica erbij
Nikos Ioannidis keert terug naar Griekenland. De aanvaller werd door PEC Zwolle gehuurd van Olympiakos Piraeus, maar kon de verwachtingen niet waarmaken. PEC heeft de huurovereenkomst per direct opgezegd. Eerder werd Ioannidis al teruggezet naar de beloften wegens disciplinaire redenen. De twintigjarige Griek kwam niet verder dan vier invalbeurten in de Eredivisie.
PEC Zwolle heeft Aleksandar Bjelica gecontracteerd tot het einde van het seizoen. De verdediger maakte een goede indruk tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika.

Oefenduels
Op het trainingskamp in Stellenbosch speelde PEC Zwolle afgelopen week twee oefenwedstrijden in het Coetzenberg Stadion. Tegen Santos FC werd het dinsdag 1-1. Ben Rienstra opende in de eerste helft de score op aangeven van Bram van Polen. Kort voor tijd kwam de ploeg uit Kaapstad langszij.

Zaterdag werd met 2-1 verloren van Ajax Cape Town. De van Ajax gehuurde Sheraldo Becker scoorde de 1-1. Verdediger Steven Pererira viel geblesseerd uit. In de nacht van zondag op maandag vloog de selectie terug naar Nederland.
PEC begint aanstaande zaterdag (om 18.30 uur) alweer aan de tweede seizoenshelft. NAC Breda komt dan op bezoek.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden