Beker- en competitiezege voor Landstede Volleybal

Sport

ZWOLLE - Landstede Volleybal staat na de 0-3 zege bij Coolen-Alterno op de rand van plaatsing voor de ?Final Four' in het landelijke bekertoernooi. De return is op 22 januari in Zwolle. In de competitie won Landstede zaterdag ook overtuigend, met 0-3 bij Kootfin Taurus.

In Apeldoorn ging het tegen Coolen-Alterno gelijk op tot 10-10. Landstede liep uit naar 10-19 en won de eerste set met 16-25. De tweede ging met 23-25 naar Landstede. In de slotfase van die set kwam de thuisploeg dichtbij, maar in de derde set was de weerstand gebroken en werd het 13-25 voor de bekerhouder. Op donderdag 22 januari heeft Landstede aan twee sets genoeg om zich te plaatsen voor het ?Final Four'-weekeinde, dat dit jaar wederom plaatsvindt in het Landstede Sportcentrum, op 21 en 22 februari. Zaterdag 21 februari zijn de halve finales, een dag later de finale.

Ook in de competitie had Landstede zaterdag een vrij makkelijke avond. In Houten werd het 21-25, 12-25 en 23-25 tegen Kootfin Taurus, de nummer vijf van de Eredivisie. Landstede was oppermachtig, al verspeelde het in de eerste set vier setpunten. De Zwolse koploper blijft de hete adem van Abiant Lycurgus in de nek voelen. De ploeg uit Groningen heeft twee punten minder.
Zaterdag komt Lycurgus op bezoek in Zwolle. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. In Groningen won Landstede eerder dit seizoen met 2-3.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50