Afbeelding

Jong Oranje in topsporthal

Sport

ZWOLLE - Landstede Volleybal en Basketbal en de dames van CSE/VC Zwolle speelden dit weekeinde allemaal uit, maar volleyballiefhebbers kwamen desalniettemin aan hun trekken in het Landstede Sportcentrum, waar men de toekomst van het Nederlandse volleybal aan het werk kon zien. De toekomstige internationals speelden met Jong Oranje drie kwalificatieduels voor het WK.

Zo?n 150 toeschouwers zagen vrijdagmiddag hoe Jong Oranje met 3-2 won van Kroatië. De equipe van bondscoach/volleyballegende Ron Zwerver was een maatje te groot voor de Kroaten, maar kon in de tweede en derde wedstrijd niet voor een stunt zorgen tegen de hoger aangeslagen landen Bulgarije en Duitsland. Zaterdag werd met 1-3 verloren van Bulgarije. Zondag ging de ploeg van Zwerver met 2-3 onderuit tegen Duitsland. Jong Oranje liep afgelopen jaar ook het EK mis.
De selectie van Jong Oranje, die voor een groot deel bestaat uit spelers van het in de Eredivisie uitkomende Talentteam Papendal/Arnhem, had geen Zwolse inbreng. Enkele in het oranje uitgedoste fans zorgden, hier en daar opgejut door de enthousiaste speaker van Nevobo, voor wat sfeer in het Theater van de Sport.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden