Basketballers starten met twee zeges

ZWOLLE - Landstede Basketbal is het jaar begonnen met twee overwinningen. In de Eredivisie werden afgelopen week BC Apollo (Amsterdam) en Challenge Sports Rotterdam aan de zegekar gebonden, waardoor Landstede is geklommen naar de derde plaats.

Landstede moest het in deze wedstrijden doen zonder de geschorste Jonathan Tiller. Tegen Apollo speelde Landstede twee-en-een-halve periode lang bij vlagen erg zwak. De hekkensluiter van de competitie kon in het derde kwart het gat verkleinen tot vijf punten (43-38). Het bleek de wake up-call voor Landstede, dat hierna kinderlijk eenvoudig wegliep bij de bezoekers en met 77-47 won. Tyson Hinz was met achttien punten (vijf driepunters) topscorer aan Zwolse kant.

De spanning bleef er zaterdag in de Rotterdamse topsporthal een stuk langer inzitten. Landstede keek in het tweede kwart tegen een achterstand aan van 48-40, maar had de schade aan het begin van het derde kwart hersteld. In de slotfase was de spanning om te snijden. Leon Williams toonde zijn klasse met enkele cruciale scores, waaronder de laatste twee. Vanaf de vrije worp-lijn maakte hij er 88-92 van voor de Zwolse bezoekers. Williams noteerde in totaal 27 punten.

Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13