VC Zwolle veel te sterk voor concurrent

Sport

ZWOLLE - CSE/VC Zwolle heeft in de Eredivisie een knappe 0-3 zege geboekt op New Nexus Apps/Lycurgus. In Groningen won de ploeg van trainster Henriëtte ter Steege verrassend gemakkelijk met 17-25, 15-25 en 9-25.

De opgaande lijn van de promovendus is onmiskenbaar en de ploeg piekte aan het einde van vorig kalenderjaar met een bekerstunt op kampioen Coolen/Alterno. VC Zwolle won dat duel met 3-0 en speelt woensdag in de kwartfinales uit tegen Sliedrecht Sport, de kampioen van 2012 en 2013. De Zwolse volleybalvrouwen zullen zich na de vorige bekerstunt en de goede hervatting van de competitie niet kansloos achten.

Door de 0-3 zege heeft VC Zwolle een gat geslagen van acht punten met New Nexus Apps/Lycurgus. Het zal echter moeilijk worden om nog te klimmen.

Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en de ploeg staat zevende met een gat van acht punten naar nummer zes Springendal-Set Up ?65. De nummers zeven tot en met negen spelen aan het einde van de competitie een play-down. De nummer zeven begint die mini-competitie met twee punten, de nummer acht met één en de nummer negen met nul punten.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59