Afbeelding

Politie lost schoten bij aanhouding Zwollenaren

112

HEERDE - Twee Zwollenaren van 20 en 40 jaar oud zijn vrijdagnacht aangehouden na een achtervolging. De jongste verdachte raakte gewond aan zijn voet door een politiekogel.

Omstreeks 01.45 uur zagen agenten een bestelbus rijden over de Rijksweg A1 bij Deventer. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde dit. Er volgde een achtervolging waarbij meerdere politieauto's werden ingezet.

"Je moet dit even in een tijdsspanne zien", vertelt een woordvoerder van de politie. "Het is 's nachts om half twee, het is een bestelbusje. Politieagenten kunnen dan denken: 'Hee, dit is wel interessant om even te controleren'. Als een bestuurder dan een stopteken negeert en hard wegrijdt, dan ga je erachteraan."

Bij Heerde werd de auto klemgereden. "De personen renden toen weg. De politie lostte daarop waarschuwingsschoten en daarna is er gericht geschoten", zegt de woordvoerder. De jonge man van 20 raakte daarbij gewond aan zijn voet. Hij moest voor een korte behandeling naar het ziekenhuis. Op dit moment zijn de twee verdachten ingesloten voor verhoor. Volgens de politie is nog niet bekend hoelang de twee vast blijven zitten.

De politie onderzoekt nog waarom de mannen op de vlucht sloegen en onderzoekt de autobanden die in de auto zijn aangetroffen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden