Pedro Sluiter Foto

VluchtelingenWerk bedankt Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - VluchtelingenWerk Oost Nederland meldt ?met dankbaarheid' terug te kijken op 2014.

?Het draagvlak voor vluchtelingen is niet vanzelfsprekend in Nederland en de animo voor een nieuw asielzoekerscentrum is in veel gemeentes minimaal. In Zwolle overheerste het positieve geluid, naast alle zorgen die er ook waren. De situatie in de IJsselhallen was niet ideaal, dat mag duidelijk zijn. Maar dankzij de inzet van vele Zwollenaren kan VluchtelingenWerk terugkijken op een hartverwarmend jaar voor vluchtelingen in Zwolle.Voor de Syrische mannen in de IJsselhallen zijn onder andere tekeningen gemaakt, bloemen neergezet, winterkleding ingezameld en sjalen gebreid. Er is met ze gesport, koffie gedronken, er was Nederlandse les en nog veel meer. Ook naar vluchtelingen die al in de gemeente wonen, is omgezien. Zo gaf de Vrije Evangelisatie Zwolle kerstpakketten en is een bijdrage van de PKN gebruikt voor sportkleding voor kinderen die dat nodig hadden. Verder droeg Jumbo een steentje bij met een pakket vol etenswaren.?

Integreren kan een vluchteling niet alleen, daar hebben ze de samenleving bij nodig, volgens VluchtelingenWerk. ?In de eerste plaats de vele vrijwilligers die hier direct mee bezig zijn, bijvoorbeeld bij VluchtelingenWerk. Maar daarnaast is een open houding van de rest van de samenleving nodig voor een echte kans om in Nederland in te burgeren. In Zwolle is die bereidheid er, en daar wil VluchtelingenWerk alle Zwollenaren hartelijk voor danken.?

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50