?Klinkerfestival 2015 gaat door'

Algemeen

ZWOLLE - De leden van de Zwolse Stroatklinkers, die het jaarlijkse Klinkerfestival organiseren, zijn er op gebrand om in 2015 ook de 24e editie van het festival door te laten gaan.

Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie is er echter een fors gat geslagen in de begroting. Daarom nemen de Stroatklinkers zelf wat meer risico en wenden zij zich tot de liefhebbers en bezoekers om de financiering rond te krijgen. Ze gaan vanaf januari/februari consumptie-strippenkaarten verkopen. De bezoeker betaalt de normale prijs voor een consumptie, maar dan wat eerder. Daarnaast kunnen mensen die het Klinkerfestival een warm hart toedragen een Sponsor-Consumptiebon voor 5 euro kopen. Die bon kan op het festival worden verzilverd tegen een consumptie. De Zwolse Stroatklinkers verwachten duizend liefhebbers bereid te vinden.

De consumpties zijn zowel on-line als via een een crowed-funding site te koop, als ook bij de leden. Zwollenaren worden via social media op de mogelijkheden geattendeerd. Liefhebbers kunnen ook  een mail sturen naar info@dezwolsestroatklinkers.nl, dan nemen de Stroatklinkers bij het lanceren van de actie contact met hen op.